,

Knoflook-Garnalenspiesjes

Knoflook Garnalenspiesjes

[img_floated_left src=”http://www.bbq-friends.nl/wp-content/uploads/2016/07/knoflookgarnalenspiesjes-2.jpg” alt=”Knoflook Garnalenspiesjes” ]

Ingrediënten:
12-16 grote garnalen (ongeveer een pond), gepeld en het darmkanaal verwijderd (staartje er nog aan presenteert mooier)
olijfolie
zout
2 eetlepels roomboter
2 teentjes knoflook uit de pers
1 theelepel bieslook, fijngehakt, voor garnering

Extra:
satéstokjes, net zoveel als je garnalen hebt.

Bereiding:
Week de satéstokjes zo’n 20-30 minuten in water.
Maak je barbecue klaar voor direct barbecueën op zo’n 175-200°C.
Rijg de garnalen aan de satéstokjes. Begin bij de staart en zorg dat het puntje niet uit de garnaal steekt, op die manier kan het ook niet verbranden.
Smeer de garnalen in met olijfolie en bestrooi met wat zout.
Doe de boter en de knoflook in een klein pannetje, warm dit even op tot de boter gesmolten is en zet het dan op het koele deel van de barbecue om warm te houden. Je kunt de boter ook smelten in de magnetron of op het gasfornuis.
Leg de garnalen op de barbecue met de stokjes boven het koele deel.
Grill ze ongeveer 2 minuten per kant. Ze zijn gaar als ze niet meer glazig zijn en roze van kleur.
Haal ze van de barbecue en smeer ze gelijk in met het boter-knoflookmengsel.
Strooi wat fijngehakte bieslook over de garnalen en serveer de knoflook garnalenspiesjes direct.