Gerookte Eendenborst salade voor 4 personen.
Op de Camping zijn wij graag bezig zijn met eten (BBQ 2.0) en deze keer dachten we aan een lauw warme salade met Eendenborst.
Deze was echt super gelukt, lekkere rooksmaak en sappig vlees.
Benodigdheden:
2 mooie Eendenborsten
Koop bij je poelier of supermarkt (in ons geval de AH) 2 mooie borsten (Halve p.p.)
Pekel:
500 ml Water
50 gr Colorozo (kleurzout, vraag je slager) of gewoon keuken zout
1 el honing
Ingrediënten Salade:
Jonge bladsla met veldsla (AH)
Dressing framboos yoghurt (AH)
Nufje zout
Snufje peper
Bereidingswijze:
Pekel de Eendenborst zn 2,5 uur en dep deze droog met keuken papier of een theedoek .
Bereid de BBQ voor op indirect roken op zn 40 a 50 graden maximaal.
Wij gebruiken hiervoor 8 ecobrasa brikketjes op onze 57cm Weber en hebben gerookte beuken hout snippers.
Gedurende het rookproces hebben wij steeds wat snippers toegevoegd om hm lekker te laten roken en om het proces een beetje te kunnen volgen.
Na zn 2,5 uur begon de borst al de gewenste stevigheid (Gaarheid) te krijgen. Dit kun je controleren door er met je vinger op de Eendenborst te drukken.
Je kan deze stevigheid vergelijken met de muis van je hand, zet je duim tegen je middelvinger en voel met de andere hand hoe stevig dit aanvoelt.
Als je Eendenborst klaar is met roken leg je deze even 15 min weg om te rusten, een mooi moment om de salade op te maken met de dressing, zout en peper naar smaak.
Verdeel de salade over de 4 borden en snij met een scherp mes mooie dunne plakjes van je gerookte eendenborst en verdeel over de porties.
Eet Smakelijk!