Gevulde Hamburgers met champigions en ui
Hamburgers zijn helemaal hot. En terecht: ook hier is het hamburgervirus aangeslagen. Zeker met het afgelopen barbecueseizoen hebben we de nodige hamburgers gezien en gegeten. Puur rundvlees, half-om-half of vermengd met kruiden, kaas of wat peper , met verschillende dressings en op bijvoorbeeld een hamburgerbroodje of een briochebroodje: heerlijk!
Ingrediënten:
Gevulde Hamburgers (Beercan burgers) (4 stuks)
1kg rundergehakt (Niet mager! Of nog beter gewoon half om half.)
ontbijtspek, ongeveer 8-12 plakken
3,5 eetlepel rub, of gewoon plain zout en peper
1 ui, in ringen
Teentje knoflook
bakje champignons
0,5 rode paprika in reepjes
Eetlepel appel stroop
smeltkaas (cheddar) of een blauw adder kaas geeft wat extra pit.
Extra:
Blikje cola,bier wat er maar voor handen is.
Een bierflesje volstaat uiteraard ook.
Bereiding:
Was het blikje even goed af onder de kraan.
Meng de rub of je zout en peper door het gehakt en verdeel het in 4 gelijke ballen.
Druk het blikje in een gehaktbal en vorm er een mooie burger omheen. Omwikkel de burger met een paar mooie plakken spek.
Snij de paprika,champigons en uien ik kleine stukjes.
Bak de groenten met het teentje knoflook op middelmatig vuur mooi glazig voeg wat zout en peper toe naar smaak en karameliseer de vulling met de stroop, ongeveer 3 min.
Laat het geheel even afkoelen (30 min) en vul de burgers en top deze af met de kaas.
In de tussentijd kun je de barbecue aansteken en voorbereiden op indirect grillen.
Gril de burgers in een uurtje gaar op 160 / 180°C
Hamburgers zijn helemaal hot. En terecht: ook hier is het hamburgervirus aangeslagen. Zeker met het afgelopen barbecueseizoen hebben we de nodige hamburgers gezien en gegeten. Puur rundvlees, Lams vlees, Kalfs Vlees, half-om-half of vermengd met kruiden, kaas of wat peper , met verschillende dressings en op bijvoorbeeld een hamburgerbroodje of een briochebroodje: heerlijk!