De basic HAMBURGER

hamburger395.1
Als je zelf aan de slag gaat met burgers, gebruik dan wel normaal rundergehakt en geen mager spul. Je hebt ongeveer 20% vet nodig voor een lekkere burger.

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
zout
peper
1 eetlepel worcestershiresaus
1 eetlepel ketchup
1 rode ui, fijn gesnipperd
3 plakjes bacon

Bereidingswijze:
Bak je bacon uit tot het goed knapperig is en verkruimel het.
Meng het gehakt, zout,peper, worcestershiresaus, ketchup en ui door elkaar.

Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en maak hier mooie burgers van, zo’n 150 gram per stuk. Omdat burgers meestal opzwellen in het midden kun je in het midden een kuiltje maken. Zo eindig je met een mooie gelijkvormige burger.
Laat de burgers minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Dat zijn de burgers, om het uiteindelijke broodje te maken kun je natuurlijk alleen je burger grillen en op een zacht broodje doen. Wij hier doen er altijd nog het e.e.a. op. Hier volgt hoe ik mijn burgers verder bereid.

Maak je barbecue klaar voor direct grillen, ik bedek de helft van mijn 57 cm grill met kooltjes.
Snij de broodjes door en toast die op het hete gedeelte van de grill, hou ze goed in de gaten, ze zijn zo van mooi bruin naar pikzwart!
Dan gaan de burgers er op, zo’n minuut 5 per kant, na 2,5 minuut draai ik ze 90 graden voor mooie grill streepjes,
Verplaats de burgers naar koele kant van het rooster en leg op elke burger een plakje kaas en 2 plakjes bacon. Doe de deksel op de barbecue en laat de burgers indirect verder garen, een minuut of 5, de kaas smelt en de bacon wordt knapperig.

Besmeer in de tussentijd de broodjes met mayonaise, dit vormt een barrière tussen het vet uit de burger en je broodje waardoor je broodje niet zo snel nat wordt en uit elkaar zal valt. Doe er een beetje Amerikaanse mosterd op dan de burger, ketchup, plakje tomaat, 2 á 3 schijfjes augurk en de bovenkant van het broodje.