,

Gerookte Oerhammetje met honing saus

Gerookte Oerhammetjes met salade voor 4 personen.

Op de Camping hebben we afgelopen weekend heerlijke kleine Oerhammetjes (pig wings) gemaakt met een honing saus .
Deze was echt super gelukt, lekkere rooksmaak en sappig vlees.

Benodigdheden:

4 Mooie Oerhammetjes (varkens kuitjes) ook wel pig wings genoemd
Koop bij je slager of online bv bij vuur en rook.

Pekel:
1000 ml Water
80 gr Colorozo (kleurzout, vraag je slager)  of gewoon keuken zout
2 el honing
Pekel injector

Ingrediënten Salade:
Jon­ge blad­sla met veld­sla (AH)
Dres­sing fram­boos yog­hurt (AH)
Nufje zout
Snufje peper

De honing saus:
4 el Ketchup
2 el Honing
Verse gemalen zwarte peper
1 tl chili vlokken

Bereidingswijze:

Pekel / injecteer de Oerhammetjes een dag van te voren uur en dep deze droog met keuken papier of een theedoek .

Bereid de BBQ voor op indirect roken op 100 tot 120 graden maximaal.

Wij gebruiken hiervoor  ecobrasa brikketjes op onze 57cm Weber en hebben gerookte beuken hout.
Gedurende het rookproces hebben wij steeds wat snippers toegevoegd om hm lekker te laten roken en om het proces een beetje te kunnen volgen.
Na zn 3 uur begon de hammetjes al de gewenste stevigheid (Gaarheid) te krijgen. De hammetjes zijn klaar als ze een kerntemperatuur bereiken van 63 tot 65 graden

Haal de Oerhammetjes van je BBQ om even 10 minuutjes te rusten, dit is een mooi moment om de honingsaus te maken.
Meng alle ingeredienten in een kommetje en roer het door elkaar en en serveer deze bij je Oerhammetje.

Eet Smakelijk!