Pulled Pork
Ingrediënten Pulled Pork
Voor 6 personen (of meer)
– 2 kilo procureur of varkensschouder
– barbecue rub
Dry Rub
– donkerbruine basterdsuiker
– gedroogde tijm
– chilipoeder
– paprikapoeder
– uipoeder
– knoflookpoeder
– komijnpoeder
– grof of zeezout
– verse peper
Bereiding
1. Wrijf de procureur goed in met de rub en laat een hele nacht intrekken.
2. Een aparte regel voor de barbecue: zorg dat die beslist rond de 110 °C is gestookt, indirect, en let er ook gedurende het garen op dat dat zo blijft.
3. Leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een bakje vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue.
4. Breng in 8 tot 12 uur tot een kern temperatuur van 82 °C.
5. Laat de gare procureur 30 minuten afkoelen en trek het vlees met je vingers uit elkaar. Hoe voorzichtiger en langzamer je dit doet hoe mooier het eindresultaat.
6. Maak de pulled pork aan met de Coca-Cola barbecuesaus. Breng alle ingrediënten tegen de kook aan en laat 30 minuten pruttelen. Laat afkoelen voor gebruik.