Saté – Kip of Varken

barbecue-sate1

  • 750 gram ‏kipfilet of varkenshaas
  • een snufje ‏zout
  • twee eetlepels ‏gembersiroop
  • 2 teentjes ‏knoflook
  • 50 ml ‏ketjap manis
  • een scheutje ‏citroensap

Heerlijke sateetjes voor op de barbecue, een lekkere marinade kan dan ook niet uit blijven. Hier het lekkere recept voor het marineren van kip- of varkens saté. Kortom snel zelf barbecue sate maken

Benodigdheden:

  • 20 Satéprikkers (lang)

Voorbereiden:

  1. Snij het vlees in mooie blokjes (zodat je deze makkelijk kunt rijgen).
  2. Snij de knoflook fijn (of met een knoflookpers) in een grote schaal.
  3. Leg hier de blokjes vlees in.
  4. Doe vervolgens de overige ingrediënten bij, zout, gembersiroop, ketjap en citroensap.
  5. Goed mengen en vervolgens een paar uur laten intrekken (in de koelkast) en afgedekt met folie of een deksel.
  6. Vergeet niet de stokjes een paar uur in het water te leggen (dit zorgt ervoor dat deze op de BBQ niet verbranden).
  7. Voor het braden op stokjes rijgen en ongeveer 10 minuutjes bakken op een goed hete barbecue, gegarandeerd succes!

Dit recept is lekker voor op de barbecue, maar kan ook bij een gewoon gerecht, zoals Nasi of Bami worden toegepast. Heerlijk gemarineerd vlees is altijd lekker!

Tip: Door de barbecue sate indirect te verwarmen op de barbecue verbrandt het vlees veel minder snel en kun je rustiger barbecueën.