BBQ_Recepten

Turkse Hamburger XL

Als je zelf aan de slag gaat met burgers, gebruik dan wel normaal rundergehakt en geen mager spul. Je hebt ongeveer 20% vet nodig voor een lekkere burger.

Ingrediënten Burger:
1000 gram rundergehakt
zout
peper
3 eetlepel worcestershiresaus

Ingrediënten Saus:
2 el Yellow Mosterd
2 el Mayonaise
2 el Ketchup

Componenten:
1 Turks brood
10 plakjes bacon
2 uien
Chedarkaas
Zoetzure augurken
Rucola

 

Bereidingswijze:
Meng het gehakt, zout,peper, worcestershiresaus, door elkaar.

Maak nu één mooie burger van ongeveer 3 a 4 cm dik .
Laat de burger minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Maak je barbecue klaar voor direct grillen, bedek de helft van de grill met kooltjes.
Snij het turkse brood door en toast die op het hete gedeelte van de grill, hou ze goed in de gaten, ze zijn zo van mooi bruin naar pikzwart!
Bak je bacon uit tot het goed knapperig is.
Snij de ui in ringen en bak ze met een klein beetje zout,peper en een snufje suiker tot ze mooi gekarameliseerd zijn
Dan gaat de burger er op, zo’n minuut 5 per kant, na 2,5 minuut draai ik ze 90 graden voor mooie grill streepjes
Verplaats de burger naar koele kant van het rooster en leg de plakjes kaas en bacon op de burger. Doe de deksel op de barbecue en laat de burger indirect verder garen, een minuut of 5, de kaas smelt en de bacon wordt knapperig.

Meng nu je Mayonaise,Mosterd & Ketchup door elkaar tot je een mooie homogene saus krijgt.

Besmeer in de tussentijd de broodjes met de saus, dit vormt een barrière tussen het vet uit de burger en je broodje waardoor je broodje niet zo snel nat wordt en uit elkaar zal valt.
En dan kan de XL burger op het brood worden geplaatst en bekleed hm verder met de uien,augurk & de rucola.
Snij de Burger in 8 mooie punten.

Eet smakelijk!